Brannvernuka 2021

Publisert: 25.08.2021 14:05:23

Velkommen til brannvernuka 2021!

Rebusløype

I år setter vi opp rebusløype om brannforebygging i alle kommunene våre, på lett tilgjengelige steder der vi vet at mange liker å ferdes:

  • Nes – Elvestien ved Årnes
  • Nannestad – Lysløypa ved Preståsen barneskole
  • Ullensaker – Rundt Nordbytjernet
  • Eidsvoll – Rundt Eidsvollsbygningen
  • Hurdal – Meieriodden
  • Gjerdrum – Lysdammen

Postene blir hengt opp i løpet av dagen mandag, og henger der til og med søndag.

Her finner du løypekart for Ullensaker, Nes og Gjerdrum

Løpekart Nannestad

Løs rebusen (du trenger ikke kart, postene henger lett tilgjengelig)

Send inn svarordet som chat-melding på Messenger på vår Facebook-side, eller på informasjon@orbrann.no

Vi trekker mange flotte premier for riktig svar!

Barnehager kan få rebusen tilsendt

Barnehager som vil delta på rebusløypa ved å lage sin egen løype i barnehagen eller nærområdet, kan få postene tilsendt elektronisk. Barnehager som deltar er med i trekningen av et besøk av Bjørnis!

Brannvernuka finner sted i uke 38

Hvert år arrangeres Brannvernuka i uke 38. Det er ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres om høsten: Da går vi inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen.

Viktig å øve

Hvis det skulle begynne å brenne, gjelder det å gjøre de riktige tingene raskt og i riktig rekkefølge. All erfaring viser at det nytter å øve. Mange liv og store verdier har blitt reddet fra brann fordi de involverte hadde trent på hvordan de skulle opptre. Med Brannvernuka håper vi å inspirere til økt hyppighet av og bedre kvalitet på brannøvelser på arbeidsplasser, i barnehager, skoler, institusjoner og ute i de tusen hjem.

Brannvernuka i 2022

Gode brannforebyggende holdninger hos barn er utrolig viktig, og barnehagene våre gjør en kjempejobb med å sette fokus på dette. Vi i brannvesenet mener det er viktig å ha et tilbud til alle våre barnehager, og forebyggende avdeling jobber derfor med å utvikle et felles opplegg for alle. Vårt mål er at alle barnehagene skal bli invitert til å ta med seg sine skolestartere på en brannverndag i regi av brannvesenet. Her vil vi både vise frem brannbiler, arrangere kunnskapsløype og spyle med vann. Selvfølgelig vil også barna få hilse på Bjørnis. Dette opplegget satser vi på å ha klart i 2022, og alle barnehager skal motta invitasjon i god tid.

Samarbeid med Bjørnis-stiftelsen og Egon

Brannvesenet samarbeider også hvert år med Bjørnis-stiftelsen og restaurantkjeden Egon, om sikkerhetsmåned for barn. Restaurantene arrangerer da konkurranse der de lokale barnehagene kan vinne pizza-fest og besøk av Bjørnis. Følg med på Egons Facebook-sider i september.  

Brannbamsens hjemmeside

Brannvernforeningen

Lurer du på noe? 

Hvis du har spørsmål, kan du ta kontakt med Odd-Runar Elstad på telefon 99 21 68 38, eller på e-post odd-runar.elstad@orbrann..no